تصورات اشتباه بسیاری در مورد آنچه افراد مبتلا به دیابت نمی توانند بخورند وجود دارد. یکی از تصورات اشتباه این است که خوردن غذاهای حاوی قند، از جمله میوه، برای این افراد کاملا ممنوع است. اما حقیقت این است که افراد مبتلا به دیابت می توانند کشمش سبز و خیلی از میوه های دیگر را مصرف کنند. در واقع، میوه ها انتخاب بسیار خوبی هستند، زیرا حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی می باشند. در این مقاله به بررسی کشمش و دیابت خواهیم پرداخت.
افراد دیابتی یا کسانی که در معرض ابتلا به دیابت هستند، باید رژیم متعادلی که دارای مقدار مناسبی میوه است مصرف کنند. با این حال، مهم است که بدانیم چگونه کشمش بر قند خون تاثیر می گذارد.
کشمش و دیابت: آیا افراد دیابتی می توانند کشمش بخورند؟
در نهایت می شود گفت بله؛ اگر مبتلا به دیابت هستید می توانید کشمش بخورید. البته، این به این معنی نیست که هر وقت خواستید می توانید یک بسته پر کشمش مصرف کنید. کشمش یک میوه است و مانند سایر میوه ها حاوی قند طبیعی است. بنابراین هر چند که خوردن کشمش ضرری ندارد، اما تعادل در مصرف آن برای جلوگیری از افزایش بیش از حد قند خون نیز مهم است.
به خاطر داشته باشید که میوه، اگرچه سالم است، اما حاوی کربوهیدرات است. حتی اگر به عنوان میان وعده میوه می خورید، باید آن را به عنوان بخشی از وعده غذایی خود حساب کنید تا مطمئن شوید که بیش از حد کربوهیدرات مصرف نمی کنید. به طور معمول، ۲ قاشق غذاخوری کشمش حاوی حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات است.
چرا کشمش برای سلامتی انسان مفید است؟
کشمش هم مانند سایر میوه ها، کم کالری و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، ۱/۴ فنجان کشمش فقط حدود ۱۲۰ کالری دارد؛ همچنین شامل ۲ گرم فیبر غذایی، ۲۵ میلی گرم کلسیم و ۲۹۸ میلی گرم پتاسیم است. فیبر باعث می شود که دیرتر احساس گرسنگی کنید و به سلامت دستگاه گوارش شما نیز کمک می کند.
کلسیم به شما کمک می کند تا استخوان های قوی و سالمی داشته باشید. پتاسیم از سیستم عصبی و قدرت عضلات شما محافظت می کند و همچنین به حفظ تعادل آب بدن نیز کمک می نماید. بنابراین کشمش و دیابت با هم تداخلی ندارند.
آیا خوردن کشمش به تنظیم قند خون شما کمک می کند؟
خوردن کشمش بعد از غذا، باعث تنظیم قند خون می شود. در یکی از مطالعات انجام شده، محققان ۱۰ شرکت کننده سالم، چهار مرد و شش زن را ارزیابی کردند تا ببینند کشمش چه تاثیری بر کنترل قند خون دارد. شرکت کنندگان طی یک دوره ۲ تا ۸ هفته ای، چهار وعده صبحانه مصرف کردند؛ آنها برای دو وعده نان سفید و دو وعده ی دیگر کشمش خوردند. محققان میزان گلوکز و انسولین آنها را دو ساعت پس از هر وعده غذایی کنترل کردند. آن ها دریافتند که شرکت کنندگان پس از مصرف وعده های غذایی کشمش، نسبت به نان سفید، گلوکز و انسولینشان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
کشمش و دیابت: شاخص گلوکز چیست؟
شاخص گلوکز اساسا مقیاسی است که کربوهیدرات ها را با توجه به سرعتی که قند خون را افزایش می دهند رتبه بندی می کند.
مهم است که بدانید کشمش در شاخص گلوکز در چه جایگاهی قرار می گیرد. برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، مصرف غذاهای دارای شاخص گلوکز پایین یا متوسط می تواند به کنترل قند خونشان کمک کند و در نهایت برای دیابت آن ها مفید باشد.