کشمش سبز و دیابت و تاثیری که بر روی قند خون دارد، یک موضوع مهم میباشد که در این مطلب قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. کشمش سبز خوراکی است که فواید بسیار زیادی دارد و در رژیم غذایی اکثر افراد این محصول مقوی موجود میباشد که در سالاد، شیرینی پزی و روی غذا استفاده میشود. در اینجا سوالی که برای افراد دیابتی مطرح است این میباشد که کشمش و دیابت تاثیر مستقیم روی یکدیگر دارند یا خیر.
آیا کشمش سبز برای دیابت مضر است؟
یکی از مهم ترین خواص این ماده غذایی، کنترل دیابت می باشد. قندی که در کشمش موجود است، طبیعی بوده و افراد مبتلا به قند خون می توانند با مشورت پزشک خود به صورت روزانه متناسب با نوع قند خون کشمش مصرف نمایند. زیرا مصرف مشخصی از آن در روز مانع افزایش یا کاهش یکباره قند خون پس از مصرف وعدههای غذایی خواهد شد. از این رو میتوان گفت مصرف این ماده مغذی برای افراد دیابتی نه تنها مضر نیست بلکه مصرف کنترل شده آن میتواند جایگزین قندهای دیگر شده و بسیار مفید باشد.
چرا کشمش سبز برای سلامتی مفید است؟
کشمش نیز مانند سایر میوهها، کم کالری بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. برای مثال، ۱/۴ فنجان کشمش تنها حدود ۱۲۰ کالری دارد که شامل ۲ گرم فیبر غذایی، ۲۵ میلی گرم کلسیم و ۲۹۸ میلی گرم پتاسیم میباشد. فیبر باعث می شود که دیر حس گرسنگی کنید و به سلامت دستگاه گوارش شما هم کمک خواهد کرد.
کلسیم باعث میشود، استخوان های قوی و سالمی داشته باشید و پتاسیم از سیستم عصبی و قدرت عضلات شما محافظت نموده و همچنین به حفظ تعادل آب بدن هم کمک خواهد کرد.
کشمش سبز و دیابت چه رابطهای با یکدیگر دارند؟
مصرف کشمش سبز میتواند در کنترل قند خون کمک کند. برای بررسی رابطه کشمش سبز و دیابت، دانشمندان بر روی ۱۰ شرکت کننده سالم، شش زن و چهار مرد که دیابت نداشتند، مطالعه کردند تا متوجه شوند مصرف کشمش سبز چه تاثیری بر کنترل قند خون خواهد داشت. در این آزمایش شرکت کنندگان چهار وعده صبحانه را طی یک دوره ۲ تا ۸ هفته ای استفاده نمودند و پی از آن دانشمندان میزان گلوکز و انسولین آن افراد را در یک دوره ۲ ساعته بعد از هر وعده غذایی کنترل کردند، سپس به آن ها دو وعده صبحانه نان سفید و کشمش سبز دادند. در نتیجه محققان دریافتند که میزان گلوکز در این اشخاصبه میزان قابل توجهی کم شده است.
همچنین در تحقیق علمی دیگر که بر ر روی ۴۶ مرد و زن دیابتی انجم شد، به طور تصادفی در میان وعده از کشمش با تنقلات رایج دیگر که فاقد کشمش بودند ۳ بار در روز به مدت ۱۲ هفته استفاده نمودند. در نهایت محققان با بررسی قند خون افراد پس از وعده اصلی غذایی کسانی که میان وعده کشمش خورده بودند، متوجه کاهش چشمگیر قند خون این اشخاص در مقایسه با قبل شدند.
شاخص گلیسمی در کشمش سبز و دیابت
شاخص گلیسمی اساساً مقیاسی میباشد که نشان می دهد کربوهیدرات ها با چه سرعتی سبب افزایش سطح قند خون افراد بعد از مصرف آنها می شوند .
برای افرادی که مبتلا به دیابت میباشند، مصرف غذاهای دارای شاخص گلیسمی پایین یا متوسط منجر به مدیریت بهتر قند خون شده و در نهایت به مدیریت بهتر دیابت آنها کمک خواهد کرد.
در شاخص گلیسمی، اندکس گلیسمی نان سفید به عنوان یک تغذیه استاندارد را ۱۰۰ درصد در نظر میگیرند و بقیه غذاهای کربوهیدرات دار را با آن مقایسه میکنند، میزان کربوهیدرات موجود در هر ماده غذایی را هم معمولا ۵۰ گرم در نظر میگیرند .
در افراد مبتلا به دیابت مصرف مواد غذایی با شاخص گلایسمی بالا ( مانند انواع نان های سفید ، پیراشکی ، انواع آبمیوهها بخصوص آبمیوه صنعتی و بعضی میوه ها مثل خرما و هندوانه باید محدود شود .
شاخص گلیسمی در کشمش سبز چند است ؟
برای فهمیدن رابطه کشمش سبز و دیابت باید از شاخص گلیسمی کشمش اطلاع یابیم. توجه به این نکته مهم است که میوهها معمولا به علت داشتن فیبر و فروکتوز ، شاخص گلیسمی پایینی دارند . اما بعضی از انواع میوه ها مثل کشمش ، دارای شاخص گلیسمی متوسط هستند .
این مساله به هیچ عنوان به این معنی نیست که فرد دیابتی نمی تواند کشمش مصرف کند . اما باز هم ، نکته اصلی رعایت اعتدال در مصرف کشمش میباشد چرا که اندیس گلیسمی کشمش عدد ۵۶ است .
طبق نظر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) که یک منبع مورد اعتماد می باشد، یک سروینگ ( وعده ) کربوهیدرات ۱۵ گرم است . بنابراین شما در هر بار استفاده این ماده مقوی میتوانید فقط ۲قاشق غذاخوری کشمش میل کنید .
از آنجا که خوردن ۲ قاشق کشمش سبز به عنوان یک میان وعده احتمالا شکم شما را پر نخواهد کرد، میتوانید از آن به عنوان میان وعده استفاده کنید.
ارزش غذایی کشمش سبز
کشمش سبز به دلیل داشتن مواد معدنی فراوان، دارای خواص بیشماری است و به علت ترکیبات فوقالعادهای که در خود دارد در درمان بعضی بیماریها بسیار مؤثر عمل خواهد کرد. ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم از این میوه خشک ۲۹۵ کالری بوده و میزان مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم کشمش به شرح زیر میباشد.
- پتاسیم: ۲۳ درصد
- کربوهیدرات: ۲۶ درصد
- منیزیم: ۷ درصد
- پروتئین: ۵ درصد
- کلسیم: ۲ درصد
- ویتامین ث: ۹ درصد
- ویتامین ب: ۱۰ درصد
- فیبر: ۲۸ درصد
جمع بندی نهایی در رابطه کشمش سبز و دیابت
اگر به دنبال دانستن رابطه کشمش سبز و دیابت میباشید، باید بیان کنیم که مصرف کشمش سبز به حد اعتدال نه تنها برای اشخا دیابتی مضر نیست بلکه مفید هم است. خوردن کشمش باعث میشود، بخشی از فیبر و ویتامین مورد نیاز بدن تامین گردد. افراد دیابتی بخاطر قند خون بالا نباید خود را از مصرف میوههایی که حاوی قند هستند محروم کنند بلکه بایک رژیم غذایی درست میتوانند بیماری خود را کنترل نمایند.
برای تهیه کشمش سبز اصل میتوانید با شارونا تماس بگیرید تا به میزان مورد نیاز آن را برایتان فراهم کنیم.