در صورتی که قصد صادرات زعفران به کشورهای مختلف را دارید، ضروری است تا در ابتدا از اصلیترین و مهمترین خریداران این محصول در دنیا را به درستی بشناسید. زعفران از گرانترین ادویههای جهان محسوب میشود که در کنار عطر و رنگ آن خواص بسیاری را نیز با خود به همراه دارد. همین امر باعث افزایش تقاضا برای خرید زعفران شده و توجه بسیاری از بازرگانان و تاجران را به خود جلب کرده است تا در سود صادرات زعفران سهیم باشند. توجهها به سود صادرات زعفران تا جایی پیش رفته که کشوری همچون اسپانیا زعفران تولیدی کشورهایی چون ایران و افغانستان را به صورت فلهای و با قیمت کمتر خریداری کرده و با بستهبندی و فرآوری آن به کشورهای اروپایی صادر کند.
مهمترین صادرکنندگان و وارد کنندگان زعفران جهان
لیست زیر نشان دهنده بزرگترین صادرکنندگان زعفران میباشد:
- ایران
- اسپانیا
- افغانستان
- پرتغال
- فرانسه
واردکنندگان بزرگ زعفران در جهان به شرح زیر میباشند:
- اسپانیا
- فرانسه
- ایتالیا
- ایالات متحده آمریکا
- امارات متحده عربی
قوانین صادرات زعفران
زعفران هم مانند هر کالای صادراتی دیگری برای صادرات نیاز به طی کردن روند خاص خود را دارد که در دیگر مقالات به آن اشاره کرده ایم. به طور خلاصه قوانین صادرات زعفران به شرح زیر است:
- بررسی بازار هدف
- تولید و بستهبندي زعفران
- دريافت گواهي استاندارد
- دريافت گواهي بهداشت
- ثبت زعفران در گمرک
- پرداخت هزينههای گمرکی
- ارائه کارت بازرگانی و مجوز صدور زعفران
- تعیین شرکت حمل و نقل
میزان سود صادرات زعفران
همانطور که پیشتر اشاره کردیم زعفران که به طلای سرخ نیز معروف است از مهمترین کالاهای غیر نفتی صادراتی به شمار میآید. میزان صادرات زعفران در جهان میزان چشمگیری دارد و درآمد دلاری حاصل از آن هر ماه در حال رشد است. صادرات زعفران به کشورهای خارجی به یکی از منابع درآمد مفید برای کشور تبدیل شده است. زعفرانی که از کشورهایی مانند ایران و افغانستان به صورت فلهای و با قیمت پایین تر صادر میشود، در کشورهای دیگر بعد از تهیه بستهبندی قابل قبول و استاندارد آنان، به قیمتی در حدود 3 برابر گرانتر برای عرضه گذاشته خواهد شد. با وجود محدودیتهای ایجاد شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و یا ایجاد مشوقهای صادراتی برای رونق بازار این محصول، تجار و بازرگانان میتوانند از مزایای تجاری و نقدی بسیاری برخوردار باشند.
جمعبندی
تجارت جهانی زعفران سالانه در حدود 8 میلیارد دلار تخمین زده شده که سهم کشور ما به میزان تقریبی 45 درصد میباشد. با اینکه این کالا به تنهایی از ارزش بالایی برخوردار است، اما با در نظر گرفتن بستهبندی شکیل و صادرات آن میتوان درآمد کسب شده را افزایش داد و سود صادرات زعفران را چند برابر کرد. صادرات زعفران به گونه ی فلهای با قیمت پایینتر این فرصت را برای دیگر کشورها همچون اسپانیا فراهم کرده تا با بستهبندی و فروش مجدد آن درآمد مضاعفی کسب کنند. وجود تمام موارد ذکر شده در این مقاله باعث شد تا توجه بسیاری از صادرکنندگان برای کسب سود صادرات زعفران به این محصول جلب شود.