از محبوبترین خشکبارهای جهان میتوان به پسته اشاره کرد. کشور ما ایران در لیست بزرگترین تولیدکنندگان پسته جهان قرار دارد که سالانه میزان زیادی از پسته تولیدی را به کشورهای دیگر صادر میکند. پسته در مناطق خشک و کویری در انواع و اقسام مختلفی تولید میشود. صادرات پسته یک تجارت پرسود و ارزآور است که به تنهایی درصد زیادی از کل صادرات کشور را در برمیگیرد. با اینکه صادرات پسته از کشور آمریکا در طی چند سال گذشته افزایش چشمگیری داشته اما همچنان ایران به دلیل برخورداری از کیفیت، طعم و تنوع بالا در صدر جدول قرار میگیرد. به دلیل حجم زیاد در تولیدات این محصول، توجه تجار و صادرکنندگان زیادی را به خود جلب کرده است. با این حال برای رسیدن به موفقیت در صادرات این کالا توجه به روند و مراحل صادرات پسته از نکات ضروری میباشد.
بهترین گزینهها برای تجارت در مراحل صادرات پسته
در راستای کسب موفقیت در تجارت پسته، پیش از هر چیز لازم است تا اطلاعاتی در خصوص میزان تمایل هر کشور به محصول شما را کسب کرده و سپس شروع به فعالیت کنید. از کشورهایی که بیشترین درصد آمار را در واردات پسته دارند میتوان به ویتنام، آلمان، ایتالیا، هند، فرانسه، عربستان و امارات اشاره کرد. همچنین کشورهای ایران، آمریکا، ترکیه، آلمان و افغانستان نیز در جمع بزرگترین صادرکنندگان پسته قرار دارند.
مراحل صادرات پسته
از شروع تا پایان مراحل صادرات پسته شامل چند بخش مهم مانند: کسب اطلاعات از بازار هدف، بررسی استانداردهای کشورها، کیفیت پسته صادراتی و نوع آن، بسته بندی و غیره است. درصورتی که هر یک از مراحل به درستی انجام شود، تلاشهای انجام شده در راستای صادرات به موفقیت ختم خواهد شد.
- در ابتدا لازم است تا نیازهای واردکنندگان پسته را بررسی کنیم؛ زیرا بر اساس کشور واردکننده نوع و کیفیت پسته صادراتی ممکن است تفاوتهایی داشته باشد.
- نوع پسته صادراتی باید هماهنگ با قوانین و استانداردهای مورد قبول مشتری باشد. درخصوص صادرات پسته این قوانین میتواند مربوط به مقادیر سم آفلاتوکسین، کسب گواهیهای سلامت و رعایت حد مورد قبول آزمایشگاههای معتبر از اداره استاندارد باشد.
- برای صادرات پسته باید برنامهریزی درستی برای گرفتن مجوزها و تاییدیهها بعد از ارسال به گمرک برای تایید صحت و سلامت کالا به دلیل زمانبر بودن این فرآیند انجام شود. این کار موجب میشود تا از ضرر و زیان جلوگیری کنید.
- بعد از تامین پسته، لازم است تا بسته بندی مناسب با آن تهیه شود و تمام اطلاعات مرتبط با محصول و شرکت بر روی آن درج شود.
- حال پس از طی کردن تمام مراحل ذکر شده نوبت به بارنامه میرسد. پس از انتخاب شرکت حمل و نقل موردنظر، لازم است تا مواردی همچون بررسی کانتینر، ضدعفونی کردن آن از قارچها و حشرات، سطح رطوبت و غیره بررسی شود. در صورت کسب تاییدیه در هر یک از موارد ذکر شده با ثبت قرارداد، کالا به مقصد کشور تعیین شده ارسال میشود.
جمعبندی
همان طور که در این مقاله به آن اشاره شد، پسته از پرسودترین و بهترین کالاهای صادراتی به شمار میآید. به طور معمول تجار و صادرکنندگان در ابتدای صادرات این محصول دچار شک می شوند. اما با در نظر گرفتن تمام مراحل صادرات پسته لزومی برای نگرانی وجود ندارد.