زعفران در دسته بهترین کالاهای صادراتی غیرنفتی به شمار میآید که در سرتاسر دنیا هواداران بسیاری دارد. این محصول به دلیل عطر و رنگ عالی و همچنین خواص بسیار همواره نظر بسیاری از خریداران را به خود جلب میکند. تجارت زعفران قدمتی به حدود 3000 سال دارد. استفاده از زعفران در زمینههایی همچون دارویی، آشپزی، رنگرزی و غیره نیز رایج است. کشورهایی مانند ایران، اسپانیا، هند، یونان، آذربایجان، مراکش و ایتالیا در کشت زعفران معروف هستند. همچنین کشورهای چین، امارت، اسپانیا، عمان، افغانستان، قطر، هند، هنگ کنگ و غیره در دسته اولین خریداران زعفران قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم تا با بررسی روند تجارت این محصول حداقل سرمایه صادرات زعفران را تعیین کنیم.
شرایط لازم برای صادرات زعفران
انجام روند صادرات زعفران به هر یک از کشورهای خارجی روند و شرایط خاص خودش را شامل میشود. به همین سبب لازم است تا تجار و بازرگانان علاقهمند به صادرات زعفران آگاهی لازم از شرایط آن را کسب کنند. در ابتدا لازم است تا بازار هدف به درستی شناسایی شود. مورد دیگر این که اطلاعات کافی و دقیق نسبت به قوانین موجود بر واردات به آن کشور خاص مانند نحوه بستهبندی، اطلاعات درج شده بر روی آن و غیره را داشته باشیم. همچنین در صادرات زعفران کسب لیستی از مجوزها پیش از شروع روند ضروری است. مجوزهای لازم برای صادرات زعفران به شرح زیر میباشد:
- تعیین قیمت توسط کمیسیون قیمت گذاری
- اخذ گواهی استاندارد
- اخذ گواهی بهداشت
- ارائه کارت بازرگانی
- صدور مجوز صادرات
پس از طی نمودن تمام مراحل ذکر شده فوق و اخذ مجوزهای ضروري، زعفران به کشورهای مورد نظر صادر خواهد شد.
حداقل سرمایه صادرات زعفران چقدر میباشد؟
بدیهی است که صادارت زعفران هزینههای گوناگونی را با خود به همراه خواهد داشت. به عنوان قدم نخست تهیه محصولی با کیفیت و مرغوب اولویت بسیار بالایی دارد. برطبق بررسیها و سخنان شورای ملی زعفران کشور، حداقل قیمت هر کیلو زعفران در حدودی بیش از 30 میلیون تومان برآورد میشود. حال پس از فراهم آوردن کالایی با کیفیت، هزینههایی از قبیل بستهبندی، تعیین استراتژی و برنامهریزی برای صادرات، هزینههای مرتبط با گمرک و شرکتهای حمل و نقل را نیز باید در نظر بگیریم؛ به طور مثال هزینههای مرتبط با حمل و نقل و بسته بندی هر کیلو زعفران صادراتی حدود 3 میلیون تومان تخمین زده شده است. از دیگر عواملی که در میزان حداقل سرمایه صادرات زعفران باید به آن توجه کرد مواردی چون صادرات به صورت فلهای یا بستهبندی، جزئی یا عمده فروشی، کسب مجوزها به صورت شخصی یا توسط واسطی مانند شرکتهای معتبر میباشد.
سخن پایانی
ممکن است در ابتدا انجام روند صادرات با سرمایه کم، کاری راحت، بی دردسر و مسیری هموار به نظر بیاید. اما توجه به موانعی مانند موارد حمل و نقلی و حساسیتهای موجود در صادرات زعفران بسیار مورد اهمیت است. از اصلیترین نیازهای در تعیین حداقل سرمایه صادرات زعفران بررسی نیاز مشتری و بازاریابی درست میباشد. بنابراین بهتر است تا در قبل از هر کاری با افراد با تجربه و متخصص در این زمینه مشورت کنید تا هم هزینههای خود را به حداقل برسانید و هم بهترین نتیجه و سود را از آن بدست آورید.