کشمش که از میوه خشک انگور به عمل میآید در دسته خشکبارهای مهم صادراتی قرار میگیرد. این محصول از فواید بسیاری به دلیل داشتن کلسیم، پروتئین، ویتامین ب 12، منیزیم، پتاسیم و غیره برخوردار است. تولید این محصول در شهرهایی مثل کاشمیر، مراغه، قوچان، اراک و ملایر انجام میگیرد. به دلیل بالا بودن کیفیت و تنوع در انواع کشمش، از محصولات صادراتی کشور محسوب میشود. در تعیین حداقل سرمایه صادرات کشمش شناخت رقبا در صادرات و کشورهای خواهان آن ضروری است. از دیگر کشورهای صادرکننده کشمش میتوان به ترکیه، یونان، ایالت متحده و شیلی اشاره کرد. کشورهای نظیر امارات، روسیه، اوکراین، آلمان، مصر، کانادا، پاکستان، ترکیه، اسپانیا و کویت مهمترین واردکنندگان کشمش جهان به شمار میآیند. در ادامه این راهنما به بررسی حداقل سرمایه صادرات کشمش از ایران خواهیم پرداخت.
اهمیت ایران در صادرات کشمش
کشور ایران از صدها سال قبل به صادرات کشمش با کیفیت مشغول است. کشمشهای تولید شده در ایران در چندین نوع تنوع دارد. انواع کشمش موجود در کشور به شرح زیر است:
- کشمش طلایی
- کشمش تیزابی
- کشمش سبز قلمی
- کشمش آفتابی
- کشمش پلویی
- کشمش بیدانه
- کشمش زرد
- کشمش سیاه
- کشمش قرمز
به دلیل تنوع بالا، ایران رتبه نخست را در این زمینه به خود اختصاص داده است. تنوع برای کشمش به نسبت درخواست کشور واردکننده متفاوت است. به طور کل ایران در جمع کشورهای صادرکننده کشمش در رتبه سوم قرار دارد. بیشترین کشمش صادراتی از ایران به کشورهای ایتالیا، بریتانیا، آمریکا، فرانسه، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال میشود.
حداقل سرمایه صادرات کشمش از ایران چقدر است؟
مانند هر محصول صادراتی دیگر، برای تعیین حداقل سرمایه صادرات کشمش نیز توجه به بازار کشور مقصد و خواستههای خریداران از محصول دریافتی الویت اول را دارد. در صورت عدم مطابقت کالای صادراتی با استانداردهای بازار کشور هدف انجام فرآیند صادرات چیزی جز ضرر را برای ما به همراه نخواهد داشت. همچنین باید بدانیم که انجام صادرات کشمش مراحل متعددی دارد که هر یک هزینهای را با خود به همراه میآورد. مراحل صادرات کشمش را میتوان به صورت زیر بازگو کرد:
- بستهبندی خلاق و استاندارد با لیبل مناسب کشور هدف برای جذب نظر خریداران
- کسب گواهی استاندارد یا منطبق با استاندارد
- کسب گواهی بهداشت نباتات
- تدابیر لازم برای آفتزدایی
- قیمتگذاری مناسب منطبق با کشور هدف
- تسلیم محصول به گمرک
- بارنامه و تسویه مالی
- تحویل بار به شرکت حمل و نقل
بسیاری از افراد خواهان متحمل شدن حداقل سرمایه در صادرات هستند تا در نتیجه آن سود بیشتری بدست آورند. اما به دلیل نوسان در قیمت کشمش در بازار جهانی به دلیل تغییر نرخ ارز، تحریمها و غیره این کار بسیار دشوار است؛ به همین دلیل بهتر است تا در رساندن هزینهها به حداقل سرمایه صادرات کشمش در هر یک از مراحل ذکر شده در بالا با افرادی با تجربه و خبره در این زمینه مشورت صورت گیرد.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد موارد مرتبط با صادرات کشمش و نحوه تعیین حداقل سرمایه صادرات کشمش صحبت کردیم. هر یک از مراحل صادرات کشمش در تعیین حداقل سرمایه صادرات کشمش از ایران اهمیت دارند. به همین دلیل لازم است تا برای تعیین هزینه مورد نیاز هر مرحله از افراد مختلف در این زمینه مشورت بگیریم تا علاوه بر کاهش سرمایه اولیه سود مناسبی نیز کسب کنیم.