شـــارونــــا

گروه بازرگانی شارونا

تهران - ولنجک

خیابان ارغوان - کوچه دوم

22179204 021

09129459825

شنبه تا چهارشنبه: ۹ تا ۱۷

پنجشنبه: ۹ تا ۱۳

صادرات زعفران

صادرات زعفران از صفر تا صد را به شارونا بسپارید!

صادرات زعفران به

22179204 021

447460494827+

تماس با شارونا

همه چیز درباره صادرات زعفران

زعفران که به طلای سرخ نیز شناخته می‌شود از ادویه‌های گران قیمت جهان است. صادرات زعفران از تجارت‌های پرسود برای تجار و بازرگانان به شمار می‌آید. همانطور که می‌دانیم کشور ایران به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب برای کشت زعفران در جمع مهم‌ترین صادرکنندگان زعفران جهان قرار می‌گیرد و سهم زیادی از بازار جهانی را تامین می‌کند. در نظر گرفتن این موضوع مهم است که صادرات ابن محصول روندی تخصصی می‌باشد و ضروری خواهد بود تا پیش از شروع اطلاعات همه جانبه‌ای از مراحل آن نظیر قوانین و ضوابط، تعرفه‌ها، استانداردها و مجوزها و موارد دیگر را کسب کنیم.

روند صادرات زعفران

تعیین استراتژی مناسب برای صادرات

در مرحله اول لازم است تا برای صادرات برنامه‌ریزی و آینده‌نگری مناسبی تعیین شود. پاسخ به سوالاتی از قبیل اینکه قصد صادرات به چه کشوری را دارید؟ بسته‌بندی مناسب برای صادرات زعفران به بازار جهانی چیست؟ و مانند این سوالات از واجبات است. هر چه در این مرحله دقت و توجه بیشتری داشته باشیم، در آینده با مشکلات کمتری سر و کار داریم.

شناسایی بازار هدف و بازاریابی

توجه به این موضوع که هر کشور واردکننده چه قوانینی را برای زعفران در نظر می‌گیرد حائز اهمیت است. پس بهتر است با بازار هدف و قوانین آن پیش از هر چیز آشنایی کافی را کسب کنیم.

تهیه زعفران با کیفیت

از مهم‌ترین سوالات در مرحله سوم که لازم است به آن پاسخ دهیم این است که آیا قصد داریم خودمان تولیدکننده باشیم یا زعفران را خریداری کنیم؟ در هر حال باید بهترین نوع زعفران ممکن را برای صادرات به کشور‌های دیگر فراهم کرده و از همه نظر کیفیت محصول را بررسی و ارزیابی کنیم.

از مهم‌ترین مراحل در صادرات زعفران: بسته‌بندی

عرضه زعفران با بسته‌بندی شکیل و جذاب می‌تواند بیشترین تاثیر را در موفقیت تجارت زعفران داشته باشد. ظاهر انتخابی باید به گونه‌ای باشد تا علاوه بر مطابقت داشتن با  قوانین و فرهنگ کشور واردکننده، نظر مشتری را نیز به خود جلب کند. به طور مثال بهره‌گیری از ظروف فلزی به جای ظروف پلاستیک و استفاده از رنگ‌های کرم و قرمز در بازارهای اروپایی بیشترین طرفدار را دارد.

کسب مجوز‌های ضروری

از اصلی‌ترین مراحل در صادرات می‌توان به دریافت مدارک و مجوز‌های مربوطه اشاره کرد. لیستی از مهم‌ترین مجوزها در صادرات این محصول به شرح زیر است:
  • کارت بازرگانی صادرکننده
  • معرفی‌نامه اظهارکننده زعفران به گمرک
  • مدارک مرتبط با استاندارد محصول
  • گواهی بهداشت
  • فرم صورت عدل‌بندی
  • مجوز قانونی صادرات
  • اظهارنامه کالا
  • مدارک احراز هویت
  • مجوز سیب سلامت از سازمان غذا و دارو
  • گواهی قرنطینه نباتی

قیمت‌گذاری زعفران

برای  قیمت‌گذاری مناسب باید از کمیسیون نرخ‌گذاری یاری گرفت. در نظر بگیرید که قیمت‌گذاری زعفران باید به گونه‌ای باشد تا برای صادرکننده ضرری به همراه نداشته باشد و سود خوبی را با خود به همراه بیاورد. در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به بیمه، بسته‌بندی، حمل و نقل، کسب علامت تجاری، ارزش زعفران، مجوز ها و غیره واجب است.

چالش‌ها در صادرات زعفران

بر خلاف تصور بسیاری از افراد، زعفران از نظر اقتصادی بسیار آسیب‌پذیر می‌باشد. توجه نکردن به موانع موجود در صادرات این محصول باعث مواجه شدن صادرکنندگان با شکستی بزرگی می‌شود. نمونه‌ای از چالش‌های صادراتی در زیر بیان شده است:

ضعف در بسته‌بندی

عدم توجه به سلیقه خریداران در بسته‌بندی به کار برده شده، از موانع در صادرات زعفران ایران می‌باشد. بهتر است زعفران در بسته‌بندی‌های شیک و کریستالی متناسب با کشور خارجی ارائه شود.

بازارسازی نامناسب

سهم زیادی از زعفران ایرانی به شیوه فله‌ای و با قیمتی کمتر توسط سایر کشورها خریداری شده و با بسته‌بندی خود با نام و برندی متفاوت به بازار جهانی با قیمتی گران‌تر صادر می‌شود. در نتیجه بهتر است برای زعفران ایرانی بازارسازی مناسبی ایجاد شود تا مصرف‌کنندگان از خواستگاه اصلی آن مطلع باشند.

تحریم‌ها

به دلیل وجود تحریم‌های بسیار برای کشور ایران تجار زیادی اعتماد کافی به کشور ندارند و هزینه‌ای پیش از ارسال کالا پرداخت نمی‌کنند. جنبه‌ای دیگر از صادرکنندگان بدون دریافت وجه، راضی به صادر کردن کالا نمی‌شوند. راه حلی دیگر افتتاح اعتبارات اسنادی است اما به دلیل تحریم‌ها این مورد هم امکان پذیر نیست؛ پس مشتری به سراغ تجار خارجی کشیده می‌شود.

خشکسالی

شرایط موجود اقلیمی از موارد موثر در تولید موفق زعفران باکیفیت است. در چند دهه گذشته وجود خشکسالی بر تولید این محصول تاثیرات زیادی را به همراه داشته است.

مواجه کشاورزان با موانع دریافت وام

از مشکلات دیگر برای توسعه صادرات زعفران، موانع بانکی برای کشاورزان می‌باشد. این شرایط بستری برای دلال‌ها، قاچاقچی‌ها و تاجران خارجی ایجاد می‌کند تا محصول را به صورت فله‌ای از کشاورزان بخرند.

مهم‌ترین کشور ها برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صادرات زعفران

در صورتی که قصد صادرات این محصول را دارید شناسایی اصلی‌ترین خریدارن زعفران در دنیا باید در اولویت کاری شما باشد. طبق بررسی‌های انجام شده در سال‌های گذشته تجارت زعفران در کشور‌های حاشیه خلیج فارس مانند  عراق و عمان و دبی بسیار پرسود است؛ زیرا عموم مردمی که در این کشورها زندگی می‌کنند از وضعیت معیشتی خوبی برخوردارند. از خریداران اروپایی مهم زعفران صادراتی کشور نیز می‌توان کشورهایی مانند اسپانیا، آلمان و استرالیا را مثال زد. کشور اسپانیا سهم بسیار کمی در تولید زعفران دارد و زعفران صادراتی از این کشور همان محصول فله‌ای کشور ما می‌باشد. کشور آلمان بسیار صادرات محور محسوب می‌شود که دارای کارخانه‌ها و موقعیت‌های شغلی فراوانی نیز می‌باشد. بیشتر محصولات غذایی این کشور از طریق واردات فراهم می‌شود که همین امر فرصت مناسبی برای صادرات این محصول را فراهم می‌کند. کشور استرالیا با توجه به فرهنگ و مردم متنوع ساکن در آن، از دیگر کشور‌های هدف برای صادرات این کالا می‌باشد. مردم استرالیا با زعفران آشنایی دارند و در بسیاری از صنایع غذایی خود از آن استفاده می‌کنند. علی رغم تمام موارد ذکر شده، زعفران ایرانی همچنان محبوبیت ویژه‌ای در میان کالاهای صادراتی در بازار جهانی دارد. به منظور جلوگیری از مشکلات و ضرر‌های احتمالی در مسیر صادرات زعفران بهتر است پیش از هر چیز قوانین و مقررات صادرات و عوامل تاثیر گذار بر موفقیت هر چه بیشتر بیان شده در این مقاله را بشناسیم. همچنین بسیار تاثیرگذار می‌باشد اگر با افرادی متخصص و یا شرکت‌هایی معتبر در این زمینه مشورت کنیم.